Kinderboeken zijn er in alle formaten, kleuren, lengtes en onderwerpen. Daarom is het voor sommige ouders moeilijk om een geschikt kinderboek uit te kiezen. Ze zien namelijk door de bomen het bos niet meer. Het uitkiezen van een nieuw boek wordt wellicht vergemakkelijkt als je voor een boek van een bepaald leesniveau kiest. Heeft je kind het AVI M4-leesniveau? Dan is het handig om boeken van dit leesniveau te selecteren. Van vrijwel elk boek en elke tekst is namelijk vast te stellen wat het AVI-niveau is. Zelfs als dit niet het geval is, is het leesniveau vaak vanzelfsprekend. Zo laat je een kind in groep 3 niet gauw een Harry Potter-boek lezen. Je kiest voor eenvoudige boekjes met niet te veel tekst of lange woorden. Hoe kies je dan het beste AVI M4 boek uit? Wij helpen je daarbij. Lees het artikel en vind het beste AVI M4 boek hier!

Beste AVI M4 boek van 2020

Er zijn verschillende parameters die je helpen in je zoektocht naar het beste AVI M4 boek. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een typisch “jongensboek” of juist een “meisjesboek”. Besluit je niet om op die manier te werk te gaan, dan kun je voor een bepaald genre kiezen. Zelfs boeken selecteren aan de hand van hun thema is handig. Weet je toch niet hoe je het beste te werk kunt gaan? Geen nood. Je hoeft namelijk het wiel niet opnieuw uit te vinden. Er zijn namelijk bepaalde boeken die door veel kinderen geliefd zijn. Denk daarbij aan boeken uit sommige reeksen. Andere boeken boeien kinderen gewoon vanwege hun inhoud. Om je op weg te helpen, hebben wij een top 5 voor je samengesteld. Deze kinderboeken van het AVI M4-niveau zijn allemaal populair. Aarzel dus niet, vergelijk de boeken met elkaar en kies gemakkelijk jouw beste AVI M4 boek uit!

1. Vos en Haas – Het tweede dikke boek

Veel kinderen genieten met volle teugen van dierenverhalen. Ze kunnen zich namelijk gemakkelijk in de schoenen van de dieren verplaatsen. Hierdoor komen de verschillende dingen die dieren meemaken de kinderen bekend voor. Vos en Haas - Het tweede dikke boekDenk maar aan de verhalen over Vos en Haas. Deze vrienden maken samen van alles mee. Is je kind ook zo’n grote fan van dit duo? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er is namelijk een leuk AVI M4 boek over Vos en Haas. Het boek heet Vos en Haas – Het tweede dikke boek. Bovendien is dit boek wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind.

In het boek Vos en Haas – Het tweede dikke boek is Vos zoek. Haas mist hem ontzettend. Gelukkig weet Uil raad. Hij geeft Haas een klok die de weg wijst. Zo moet het voor Haas mogelijk zijn om Vos te vinden. Echter, de klokt dirigeert hem naar het nest van Pluim, die naar het bos komt. Pluim neemt Ever, het zwijn mee. Het zwijn houdt van worstelen. Daarom vindt Meermin hem erg stoer. Helaas valt Ever niet op haar en ook niet op Pluim. Toch is er iemand op wie Ever verliefd wordt. Als je de beschrijving nu leest, lijkt het op 1 lang verhaal. Echter, kinderen genieten extra van dit boek, omdat het gaat om meerdere korte verhaaltjes. Zo zorgt het boek voor urenlang leesplezier.

Eigenschappen van het boek Vos en Haas – Het tweede dikke boek:

2. AVI-boeken – Held van het veld!

Als bepaalde kinderen pas leren lezen, dan willen ze het liefst niet thuis lezen. Ze vinden dat het namelijk als huiswerk aanvoelt om uit zichzelf te lezen. Gelukkig zijn er speciaal voor dergelijke kinderen speciale boeken AVI-boeken - Held van het veld!ontworpen. Dergelijke boeken hebben het doel om kinderen te stimuleren om te lezen. Daarom zijn de verhalen ook super spannend en vlot te lezen. De boekjes bevatten immers grote letters, korte zinnen, extra witregels en ze bevatten geen moeilijke woorden. Zo is het lezen van de boeken ook voor beginnende lezers een waar plezier. Wat dacht je van een boekje over voetbal? Klinkt een dergelijk boek als jouw beste AVI M4 boek? Kies dan voor het boek met de naam AVI-boeken – Held van het veld!.

Doordat boeken uit deze boekenreeks speciaal gericht zijn op het stimuleren van kinderen, kun je rekenen op spanning. Saaie boeken boeien namelijk niet veel kinderen. Nu wil je weliswaar weten waarom het boek het beste AVI M4 boek voor jouw kind is. AVI-boeken – Held van het veld! is eenvoudig te lezen en zeer interessant. Daarom genieten kinderen ervan. In het boek is de sterspeler van FC Windhoos ontvoerd. Daardoor breekt er paniek uit op Muizeneiland. Hoe kunnen de muizen nu de belangrijke wedstrijd tegen FC Rat winnen? De familie Stilton gaat op zoek naar de sterspeler, maar vindt niets. Op een bepaald moment kijkt opa Wervelwind goed naar Geronimo en krijgt een briljant idee…

Eigenschappen van het boek AVI-boeken – Held van het veld!:

3. Een vriendin voor opa

Over het algemeen zijn kinderen zeer hulpvaardig. Ze willen graag anderen helpen met bijvoorbeeld het wegzetten van spullen. Daarnaast willen ze niet dat de personen die om hen geven eenzaam zijn. Wat denk je dat jouw kind zou Een vriendin voor opadoen als hij/zij zag dat je eenzaam was? Misschien zou hij/zij een artikel naar de (kinder)krant sturen, waarin hij/zij zocht naar gezelschap voor jou. Dat is namelijk al eerder voorgekomen. Wil je je kind laten zien dat dergelijke situaties bestaan? Dan is het beste AVI M4 boek voor jou het boek Een vriendin voor opa. Eigenlijk spreekt de titel van dit boek voor zich. Je begrijpt daardoor meteen waarom het boek het beste AVI M4 boek voor je kind is.

In het boek Een vriendin voor opa maken Mila en Tom zich zorgen over hun grootvader. Nu zijn broer op wereldreis is, is hij namelijk enorm stil. Daarom denken de kinderen dat het zou helpen als opa een nieuwe vriendin zou hebben. Alleen weten de kinderen niet precies hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen. Daarom bedenken ze allerlei manieren om een nieuwe liefde voor opa te zoeken. Ze ontdekken echter al gauw dat het niet zo gemakkelijk is om de liefde een handje te helpen. Hoe zal deze situatie aflopen? Dat verklappen we niet. We kunnen je slechts vertellen dat het verhaal humoristisch is.

Eigenschappen van het boek Een vriendin voor opa:

4. Juf Fiep – Kijk toch uit, juf!

Wanneer je een baby, peuter of kleuter in huis hebt, probeer je zoveel mogelijk aan hem/haar voor te lezen. Het kind gaat namelijk nog niet zelf op stap. Je probeert dus om hem/haar op die manier meer over de wereld te leren. Een Juf Fiep - Kijk toch uit, juf!bekend onderwerp voor de jonge doelgroep is het onderwerp over de tijd en seizoenen. Kinderen voelen namelijk wel dat de temperatuur verandert, maar ze staan hier nog niet bij stil. Gelukkig kun je je kind ook wanneer hij/zij een beetje ouder is, een boek over tijd en seizoenen geven. Klinkt zo’n boek als het beste AVI M4 boek voor jouw startende lezer? Als een dergelijk boekje perfect klinkt, dan kun je kiezen voor het boek Juf Fiep – Kijk toch uit, juf!.

Wij vinden dat het boek Juf Fiep – Kijk toch uit, juf! voor jou het beste AVI M4 boek is. In dit dubbeldikke boek vind je namelijk 4 verhalen. Elk verhaal heeft een ander AVI-niveau met een opklimmende trend. Bovendien speelt elk verhaal in het boek zich af in een ander seizoen. In de herfst redden juf Fiep en haar klas Eef uit de handen van een ontvoerder. Er is ook een winterverhaal waarin juf Fiep per ongeluk van een steile skischans af skiet. Daarbij komt ze in een gevaarlijk bos terecht. In het lenteverhaal wil een gemene boef het pasgeboren lammetje van boer Gijs naar de slager brengen. Het zomerverhaal gaat over kamp, waar juf Fiep wordt meegenomen door een aap.

Eigenschappen van het boek Juf Fiep – Kijk toch uit, juf!:

5. Leesserie Estafette – Kom maar op met die mop!

Bepaalde kinderen krijgen maar geen genoeg van lange verhalen. Als het aan hen lag, gingen ze niet (vroeg) slapen zodat ze verder konden lezen. Er zijn echter ook andere kinderen die het liefst niet lezen. Daarom kiezen deze Leesserie Estafette - Kom maar op met die mop!kinderen vaak voor dunne boekjes of boeken met weinig tekst. Gelukkig is er hier een oplossing voor bedacht. Er zijn namelijk ook boeken die niet echt gericht zijn op verhaaltjes. Vaak gaat het hierbij om doe-boeken. Echter, je kunt ook kiezen voor een moppenboekje. Met een dergelijk boek geniet je kind optimaal van het lezen. Is het beste AVI M4 boek voor jou daarom een moppenboek? Kies dan voor Leesserie Estafette – Kom maar op met die mop!.

Het boek Leesserie Estafette – Kom maar op met die mop! is een favoriet bij meesters en juffen. Dit komt doordat het boek speciaal gericht is op kinderen tussen de 7 en 9 jaar. Bovendien bevat het boek niet alleen grapjes en moppen, maar ook korte verhaaltjes en raadsels. Je kunt je eigen leven dus tijdelijk helemaal vergeten door met dit boek bezig te zijn. Bovendien is het bewezen dat het leven leuker is als er wat te lachen valt. Daarom is een boek vol moppen voor vele jonge kinderen het beste AVI M4 boek. Zelfs tijdens de vakantie lezen kinderen het boek graag. Schaf hem dus snel aan!

Eigenschappen van het boek Leesserie Estafette – Kom maar op met die mop!: