Eigenlijk zou iedereen boeken in huis moeten hebben. Hun aanwezigheid werkt namelijk stimulerend. Dit is ook zo bij kinderen. Zelfs als ze nog niet zelf kunnen lezen, horen boeken bij hen. Kinderen zien boeken in het begin nog als een soort speelgoed, waar mama/papa uit voorleest. Vaak kijken ze ook uit naar dit voorleesmoment. Ze horen namelijk een leuk verhaal én brengen aangename tijd door met hun ouders. Het is een goed idee om voor je baby een eigen mandje met boekjes neer te zetten. Zo kan je kindje zelf boekjes pakken. Wanneer het kind wat ouder is, kun je hem/haar een eigen boekenplankje geven. Ben je nu alvast op zoek naar het beste boekje voor baby? Wij hebben een selectie gemaakt van de meest populaire varianten. Zo vind je gemakkelijk het beste boekje voor baby.

Beste boekje voor baby van 2020

We hebben je reeds verteld dat we een selectie hebben gemaakt van de populairste boekjes voor baby’s. Het ligt dus aan jou om te beslissen welk boekje bij jouw kindje past. Daarbij kun je op verschillende zaken letten. Desgewenst ga je op zoek naar een bepaald type boek. Denk maar aan flapjesboeken, kijk- en aanwijsboekjes, verhaalboeken, enzovoorts. Je kunt tevens een boek uitkiezen aan de hand van het onderwerp of thema. Als je weet welke onderwerpen je kind aantrekken, dan is dit een goede werkwijze. Tot slot kun je ook een boek uitkiezen aan de hand van zijn doelgroep. Sommige babyboekjes zijn namelijk beter geschikt voor wat oudere kindjes. Om je te helpen om het beste boekje voor baby te vinden, hebben wij een top 5 samengesteld. Vergelijk deze superleuke boekjes en kies vervolgens zelf het beste boekje voor baby uit!

1. Flapjesboek naar bed met Nijntje

Als je kinderen hebt, is het handig om hen te laten wennen aan een vast schema. Dit kan gelden voor het naar bed gaan, eten, enzovoorts. Over het algemeen is het moeilijk om kinderen in bed te krijgen. Soms vragen ze nog naar een glaasje water of ze vragen jeFlapjesboek naar bed met Nijntje om een liedje te zingen. Het kan ook voorkomen dat je kind je vraagt om nog even gebruik te maken van het toilet. Zo kunnen we nog vele voorbeelden opnoemen. Daarom laat je je kind wennen aan een vaste bedtijdroutine. Weet je niet precies welke routine geschikt is? Geen probleem. Je kunt namelijk ook gerust het voorbeeld van een boekje volgen. Klinkt een dergelijk boek met een bedtijdroutine als het beste boekje voor baby? Kies dan voor het boek Flapjesboek naar bed met Nijntje.

Wij vinden dat dit boek het beste boekje voor baby is. Ten eerste gaat het hier namelijk om een leuk boekje over het welbekende konijntje. Daarnaast bevat het boek een leuke bedtijdroutine. In het boek Flapjesboek naar bed met Nijntje is het bijna bedtijd voor Nijntje. Je komt er dus achter wat ze allemaal doet voor het slapengaan. Eerst eet ze en daarna trekt ze haar pyjama aan. Vervolgens is het tijd om de tanden te poetsen. Tot slot wordt er een boekje voorgelezen. Hierna kan Nijntje lekker slapen en fijn dromen. Jouw kind kan zich in het vervolg ook houden aan deze routine!

Eigenschappen van het boek Flapjesboek naar bed met Nijntje:

2. Bobbi 11 – Bobbi wordt grote broer

Als een kind enkele jaartjes het enigst kind in huis was, moet hij/zij eraan wennen dat er een baby bijkomt. Dit is voor sommige kinderen heel gemakkelijk om te accepteren. Ze wilden misschien al een tijdje een broertje of zusje. Andere kinderen begrijpen Bobbi 11 - Bobbi wordt grote broerechter niet waarom mama en papa nu minder tijd voor hen hebben. Om je kind voor/na de komst van een baby voor te bereiden op grote broer/zus zijn, kun je boekjes voorlezen. Is daarom het beste boekje voor baby een boekje over een kind dat grote broer of zus wordt? Dan raden we het boek Bobbi 11 – Bobbi wordt grote broer aan. Dit boekje is wellicht het beste boekje voor baby, omdat je het tegelijkertijd aan peuter/kleuter en baby kunt voorlezen.

In het boek Bobbi 11 – Bobbi wordt grote broer zegt mama aan Bobbi dat ze een nieuwtje heeft. Daarbij geeft ze aan dat er gauw een kindje bij komt. Bobbi geeft als antwoord dat hij blij is met dit nieuws. Hij wordt nu namelijk grote broer. Het leuke van dit boekje is dat de tekst en prenten gelijkwaardig zijn. Je baby begrijpt dus niet alles wat je voorleest, maar geniet wel van de leuke sfeerprenten. Bovendien wordt het voorlezen van het boekje leuker gemaakt door de eenvoudige korte woorden en zinnen. Deze rijmen, waardoor je gemakkelijk de aandacht van je kind(eren) behoudt.

Eigenschappen van het boek Bobbi 11 – Bobbi wordt grote broer:

3. Wij gaan op berenjacht

De meeste ouders proberen hun kinderen aangenaam bezig te houden. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld thuis voor hen zingen of je kunt verhaaltjes voorlezen. Besluit je uit huis te gaan, dan kun je je kind kennis laten maken met Wij gaan op berenjachtallerlei nieuwtjes. Zo is het bijvoorbeeld prettig om het kind naar de kinderboerderij of de dierentuin te brengen. Als je een avontuurlijke ouder bent, is kamperen wellicht ook leuk. Sommige ouders kiezen voor nog extremere bezigheden. Klinkt een boek over een vrij extreem avontuur als het beste boekje voor baby? Dan raden we het boek Wij gaan op berenjacht aan.

In het boek Wij gaan op berenjacht gaan vier kinderen met hun vader op berenjacht. Terwijl ze op weg zijn naar de grot van de beer, krijgen ze te kampen met allerlei hindernissen. Deze hindernissen moeten ze overwinnen. Zelfs de vader in het boekje toont angst, wat het verhaal nog geloofwaardiger maakt. Wanneer de vader en zijn kinderen uiteindelijk in de grot zijn aangekomen, ontmoeten ze de beer. Hierdoor moeten ze toch weer vluchten. Dat betekent dat ze de hindernissen nu in omgekeerde volgorde in recordtempo moeten overwinnen. Het tempo in het boek komt tot uiting in het formaat van de prenten.

Eigenschappen van het boek Wij gaan op berenjacht:

4. Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek

Sommige boekjes met diepgaande verhalen worden aangeraden als baby- en peuterboeken. Echter, niet elke baby of peuter geniet van dergelijke verhalen. Soms willen dergelijke kindertjes ook gewoon naar plaatjes kijken of luisteren naar een eenvoudigMijn eerste 100 - Mijn eerste 100 woorden flapjesboek verhaal. Kun je jouw kind hierin terugvinden? Dan is een flapjesboek wellicht ideaal voor hem/haar. Klinkt een flapjesboek daarom als het beste boekje voor baby? Dan raden we het boek Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek aan. Dit boekje is zodanig in elkaar gezet dat het leuk is voor de allerjongsten. Zij kunnen er bovendien ook zelf mee spelen. Daarom is het boek wellicht het beste boekje voor baby.

Het boek Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek is leerzaam. Bovendien kan dit boek ertoe bijdragen dat de woordenschat van jonge kinderen met sprongen vooruit gaat. Daarbij bieden herkenbare foto’s tegen kleurrijke achtergronden uren kijk- en leesplezier. Er is nog een reden waarom dit boekje leuk is voor zowel baby’s als peuters. Het boekje bevat namelijk diverse soorten flappen en ook een verscheidenheid aan categorieën. Daarnaast maken leuke spelletjes het boekje zeer aantrekkelijk. Met dit boekje hoeft je kleine spruit zich dus geen moment te vervelen. Jij geniet tevens samen met het kind van de leuke illustraties.

Eigenschappen van het boek Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek:

5. De krijtjes staken

De meeste kinderen vinden het prettig om te tekenen of kleuren. Ze kunnen daarbij namelijk hun fantasie de vrije loop laten. Over het algemeen worden kleurpotloden of krijtjes gebruikt voor deze activiteiten. Echter, de kinderen staan er vaak niet bij stil dat ze De krijtjes stakenbepaalde kleuren vaker gebruiken dan andere kleuren. Zo wordt zwart meestal niet gebruikt voor het inkleuren van tekeningen. Blauw is daarnaast de standaardkleur voor het kleuren van de lucht en rivieren. Wil je dat je kindje er bewuster van wordt hoe hij/zij de verschillende kleuren gebruikt? Of zoek je gewoon naar een leuk voorleesboek? Dan is het beste boekje voor baby het boekje De krijtjes staken.

Doordat het verhaal super grappig is, maar tegelijkertijd zorgt voor bewustwording, is dit wellicht het beste boekje voor baby. In het boekje De krijtjes staken heeft Teun een probleem. Hij is namelijk van plan een tekening te maken, maar ontdekt plotseling dat er geen krijtjes in zijn kleurdoos zitten. In tegendeel vindt hij in zijn kleurdoos slechts een stapel brieven. De brieven zijn afkomstig van zijn kleurkrijtjes, die staken. Zo wil zwart gebruikt worden voor meer dan alleen lijntjes. Beige wil bovendien niet meer in de schaduw van Bruin staan. Daarnaast wil Blauw rusten nadat hij zo vaak voor luchten, rivieren en oceanen is gebruikt. Zelfs Rood klaagt. Roze wil echter juist vaker ingezet worden. Hoe kan Teun zijn krijtjes kalmeren en een gepaste oplossing bedenken?

Eigenschappen van het boek De krijtjes staken: