Audioboeken worden steeds populairder. Dit komt doordat je meerdere dingen tegelijk kunt doen als je naar een audioboek luistert. Daarnaast is een dergelijk boek een waardevol alternatief voor personen die moeite hebben met lezen. Het beluisteren van dergelijk boeken is een lust, dankzij de speciale effecten, geluiden en verschillende stemmen die het verhaal extra dimensie geven. Luisterboeken worden niet alleen voor volwassenen opgenomen, maar ook voor kinderen. Het is wel begrijpelijk dat er andere boeken beschikbaar zijn voor diverse leeftijdsgroepen. Zo zijn er leuke peuterluisterboeken voor peuters en allerlei spannende audioboeken voor tieners. Zoek je naar het beste luisterboek voor kinderen? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij vertellen je immers over audioboeken voor kinderen van verschillende leeftijden. Deze boeken zijn momenteel populair. Hier vind je dus gemakkelijk het beste luisterboek voor kinderen van alle leeftijden!

Beste luisterboek voor kinderen van 2020

Als je op zoek gaat naar een nieuw audioboek, dan kun je met verschillende factoren rekening houden. Zo let je onder andere op de doelgroep van diverse audioboeken. Vervolgens is het handig als je let op het thema van de boeken. Niet elk kind heeft immers dezelfde interesses. Op die manier vind je dus het beste luisterboek voor kinderen. Zoek je naar een gemakkelijkere manier om een audioboek uit te kiezen? Wij staan voor je klaar. We hebben namelijk een top 5 lijst samengesteld met de populairste audioboeken van het jaar. In deze lijst zijn er boeken met diverse thema’s, maar ook voor verschillende leeftijden. Iedereen komt dus aan zijn trekken. Om je verder op weg te helpen, hebben we ook elk boek afzonderlijk gerecenseerd. Je ontdekt dus van tevoren wat je van elk boek kunt verwachten. Vergelijk dus de top 5 en kies zelf beste luisterboek voor kinderen uit!

1. De Zevensprong

Ken je het kinderversje met de naam De Zevensprong? Dit versje is een klassieker voor zowel kinderen als volwassenen. Doordat dit versje zo populair is, is er nu een boek erover geschreven. Dit boek heeft dezelfde naam als het versje. De ZevensprongEchter, het boek is zeer creatief in elkaar gezet. Zo zijn er 7 spannende gebeurtenissen verwerkt in 7 hoofdstukken. Elke gebeurtenis is in de vorm van een rekenkundige reeks gebouwd. Klinkt zo’n boek als het beste luisterboek voor kinderen? Het boek stimuleert namelijk de hersenen op verschillende manieren. In het boek is Frans van der Steg de meester van de vijfde klas. Aan zijn leerlingen vertelt hij avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd.

De kinderen geloven de verhalen van de meester niet, maar ze luisteren toch vol spanning. Op een dag lukt het Frans niet om een nieuw avontuur te verzinnen. Hij zegt daarom dat hij wacht op een brief met een opdracht. ’s Avonds komt de desbetreffende brief met een bliksemflits en een donderslag binnenwaaien. Meester Frans begrijpt er niets van. Hij denkt dat dit een grap van zijn leerlingen is. Wat hij niet weet is dat hij bij een groter complot betrokken is geraakt. Hij moet immers huisleraar worden van een jonge graaf. Deze graaf wordt door zijn oom in zijn huis gevangen gehouden. Wat zal er allemaal gebeuren in het verhaal De Zevensprong? Dat verklappen we niet. Tijdens het beluisteren van het audioboek ontdek je wel zelf waarom dit boek het beste luisterboek voor kinderen is.

Eigenschappen van het boek De Zevensprong:

2. Oorlogswinter

Sommige kinderen houden van verhaaltjes over verliefde stellen. Andere kinderen vinden het prettig om verhalen over de dierenwereld te lezen/beluisteren. Er zijn echter ook kinderen die geïnteresseerd zijn in verhalen die zijn afgeleid van Oorlogswinterwaargebeurde situaties. Dergelijke kinderen genieten vaak van verhalen over het verleden. Denk maar aan oorlogsverhalen of verhalen over bekende uitvinders. Is het beste luisterboek voor kinderen een verhaal over de Tweede Wereldoorlog? Dan kun je kiezen voor het boek Oorlogswinter. Dit audioboek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen die interesse hebben over oorlogsverhalen. Het verhaal speelt zich af in de ijskoude winter van 1944/1945. In deze periode is Nederland bedekt door een dik pak sneeuw en de Tweede Wereldoorlog is in volle gang.

Er heerst grote honger in het westen van Nederland. De veertienjarige Michiel, die in een dorpje in de buurt van Zwolle woont, kan niet wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Zijn vader, die als burgemeester voornamelijk escalaties in het dorp voorkomt, is het hier niet mee eens. Op een dag moet Michiel voor buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, een brief aan iemand bezorgen. Michiel voelt zich eindelijk serieus genomen. De overval blijkt echter verraden en Dirk wordt opgepakt. Degene die de brief moest ontvangen wordt tevens doodgeschoten door de Duitsers. Nu moet Michiel uitgaan van zijn eigen kracht. Hij ontdekt tevens dat de oorlog spannend lijkt, maar tegelijkertijd gruwelijk is. Zal Michiel het overleven in het luisterboek Oorlogswinter?

Eigenschappen van het boek Oorlogswinter:

3. Knofje

De bovenstaande boeken die we hebben beschreven zijn spannende boeken. Vanwege de inhoud van deze boeken zijn de verhalen geschikt voor wat oudere kinderen. Jongere kinderen willen echter ook leuke audioboeken beluisteren. KnofjeAlleen is het voor hen belangrijk om boeken over herkenbare situaties te beluisteren. Zoek je daarom naar het beste luisterboek voor kinderen die nog relatief jong zijn? Dan kennen we een boek dat je kind vast wel leuk zal vinden. We verwijzen hier naar het boek Knofje. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen die jonger zijn dan 6 jaar. Het boek bevat namelijk allerlei herkenbare elementen voor kleuters.

In het boek Knofje maakt de hoofdpersoon, met dezelfde naam als het boek, van alles mee. Eigenlijk maakt deze kleuter heel gewone dingen mee. Zo gaat ze bijvoorbeeld bij oma logeren. Ze gaat daarnaast gezellig winkelen in het warenhuis. Het leuke van haar avonturen is echter dat alles veel spannender wordt. Dit komt doordat deze kleuter zeer nieuwsgierig is. Daarom gaat ze overal op af. Steeds hoor je “Knofje, waar zit je?”. In de eerste hoofdstukken van het boek zit de hoofdpersoon nog in de kleuterklas. Na de zomervakantie gaat ze echter naar groep 3. Tijdens het beluisteren van dit audioboek ontdek je dat de hoofdpersoon veel van dieren houdt. Echter, een klein zusje is nog leuker. Dat krijgt ze ook!

Eigenschappen van het boek Knofje:

4. Harry Potter 2 – Harry Potter en de Geheime Kamer

Veel volwassenen zijn dol op de boeken over Harry Potter. Dit is niet verbazingwekkend, omdat de auteur ook allerlei prijzen heeft gewonnen met de verhalen. De Harry Potter reeks is zelfs zo populair geworden dat de boeken zijn verfilmd. Harry Potter 2 - Harry Potter en de Geheime KamerVeel liefhebbers van deze reeks, die kinderen hebben, willen de Harry Potter ervaring graag met hun kinderen delen. Echter, de boeken zijn soms te moeilijk voor kinderen om te lezen. Daarom kun je kiezen voor de audioboeken van deze verhalen. Zo geniet je kind toch van de spannende verhalen. Klinkt een Harry Potter-boek als het beste luisterboek voor kinderen? Dan kun je desgewenst kiezen voor het tweede boek uit de reeks Harry Potter 2 – Harry Potter en de Geheime Kamer. Vanwege het spannende verhaal is dit boek wellicht het beste luisterboek voor kinderen.

In het boek Harry Potter 2 – Harry Potter en de Geheime Kamer beleeft Harry weer een spannend avontuur. Zo gaat hij nu naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Alleen al om daar te komen blijkt al een ware heksentoer te zijn. Gelukkig biedt een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst. Harry denkt zich na alle avonturen van het vorige schooljaar rustig aan zijn lessen te wijden. Hij wil zich ook wijden aan zijn favoriete sport Zwerkbal. Echter, plotseling hoort hij een mysterieuze stem. Er vinden bovendien aanslagen plaats. Daarnaast ontdekt Harry een zeer bijzonder dagboek. Van wie zal dit dagboek zijn? Waar komt de mysterieuze stem vandaan?

Eigenschappen van het boek Harry Potter 2 – Harry Potter en de Geheime Kamer:

5. Kruistocht in spijkerbroek

Verschillende kinderen hebben interesses in verschillende onderwerpen. Zo houden sommige kinderen van lieve, zoete verhaaltjes, terwijl andere kinderen oorlogsverhalen juist interessanter vinden. Een ander klassiek onderwerp is tijdreizen. Kruistocht in spijkerbroekBij dergelijke verhalen beeldt de lezer zich in dat hij/zij naar de toekomst of het verleden gaat. Dergelijke verhalen zijn bovendien interessant, omdat je van alles kunt verwachten. Zo kan de hoofdpersoon de toekomst veranderen door iets verkeerds te doen in het verleden. Ook kan het dat hij/zij iets nieuws ontdekt in de toekomst, wat kan helpen in het heden. Klinkt een verhaal over tijdreizen daarom als het beste luisterboek voor kinderen? Dan raden wij het boek Kruistocht in spijkerbroek aan. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen die van tijdreisverhalen houden.

In het boek Kruistocht in spijkerbroek geeft de zestienjarige Dolf uit Amstelveen zich op als proefkonijn. Het is de bedoeling dat hij door een materie-transmitter terug-geflitst wordt naar de Middeleeuwen. Daar mag hij één middag een kijkje nemen. Door een foute berekening komt hij helaas in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht. Deze tocht is net uit Keulen vertrokken. Vol verbijstering kijkt hij toe hoe duizenden gelovige en goedgelovige kinderen, aan wie wonderen zijn beloofd, hem zingend passeren. Zij willen met hun blote handen het Heilige Land van de Saracenen bevrijden. Dolf moet om vijf uur die middag weer op de afgesproken plek staan als hij weer naar de twintigste eeuw wil gaan. Maar wat gebeurt er als er iets fout gaat?

Eigenschappen van het boek Kruistocht in spijkerbroek: