Boeken over het lieve en avontuurlijke konijntje, Nijntje zijn al gedurende vele jaren populair. Sommige volwassenen begrijpen niet waarom kinderen deze boeken zo leuk vinden. De volwassenen zijn namelijk van mening dat de boeken weinig tekst en plaatjes met weinig details bevatten. Toch spreken de boeken vele kinderen aan. De kinderen herkennen namelijk alle vormen meteen, omdat deze als een soort pictogram op de pagina’s staan. Doordat er bovendien weinig details staan, is er genoeg ruimte voor eigen verbeelding en fantasie. Als ouder kom je er dus niet meer onderuit om een Nijntje boek voor je kind te kopen. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek? Je hoeft gelukkig niet verder te zoeken, omdat je hier jouw beste Nijntje boek vindt.

Beste Nijntje boek van 2020

Door de jaren heen zijn er enorm veel Nijntje-boeken geschreven. Hierdoor hebben al meerdere generaties kinderen kunnen genieten van de schattige verhaaltjes. Doordat je enorm veel keuzemogelijkheden hebt, kan het uitkiezen van het beste Nijntje boek wellicht moeilijk zijn. Je weet immers niet waar je kunt beginnen. Gelukkig is er een gepaste oplossing voor dit probleem. We zijn voor je nagegaan welke boekjes over Nijntje momenteel razend populair zijn. Aan de hand van dit onderzoek hebben we een top 5 samengesteld. Om je verder op weg te helpen, hebben we ook elk boek uit de top 5 beschreven. Je kunt dus gemakkelijk de verschillende opties met elkaar vergelijken. Aan de hand van deze vergelijking kies je vervolgens zelf het beste Nijntje boek voor jouw kind uit.

1. Het feest van tante Trijn

Nijntje boeken spreken veel kinderen aan, omdat dit konijntje herkenbare dingen meemaakt. Als je kijkt naar de dingen die kinderen leuk vinden, dan behoren feestjes vast wel tot het lijstje. De meeste kinderen vinden feestjes Het feest van tante Trijngeweldig, omdat ze lekkers krijgen en er meestal leuke activiteiten zijn. Denk er maar aan dat er op sommige feestjes clowns en springkussens aanwezig zijn. Een kinderfeest ziet er over het algemeen anders uit dan een feest voor volwassenen. Wil je je kind een beeld geven van een feest voor volwassenen? Dan kennen wij het beste Nijntje boek voor jou. Dit boek heet Het feest van tante Trijn.

Het boek Het feest van tante Trijn is wellicht het beste Nijntje boek over een feest voor volwassenen. Je kunt aan de hand van dit verhaal aan je kind laten zien dat ook een feest voor volwassenen leuk kan zijn. In het boek geeft tante Trijn een feestje. Daarbij is iedereen uitgenodigd. Nijntje, Barbara Beer, Knorretje, Boris en Betje Big zijn allemaal van de partij. Bij tante Trijn is het hele huis versierd met slingers. Dit is mooi om te zien. Op het feest wordt er gedanst en plezier gemaakt. Hoewel er geen kinderlijke elementen zijn bij dit feest, merkt Nijntje dat het feest toch gezellig is.

Eigenschappen van het boek Het feest van tante Trijn:

2. Nijntje speelt met water

Sommige kinderen vinden het niet zo leuk om in bad te gaan of te douchen. Als het aan hen lag zouden ze dat gewoon overslaan. Ouders willen echter niet dat hun kind een onaangename geur heeft. Daarom is dagelijks douchenNijntje speelt met water of baden van immens belang. Er zijn verschillende manieren om je kind in bad te krijgen. Eén daarvan is door het kind een speelgoed mee te laten nemen. Dan concentreert het kind zich op het speeltje en minder op het bad zelf. Bepaalde kinderen genieten het meest van boekjes. Hierdoor willen dergelijke kinderen hun boekjes meenemen in bad. Heb je een dergelijk kind en is het beste Nijntje boek voor hem/haar daarom een bed-bad-boxboekje? Schaf dan gauw het boekje Nijntje speelt met water aan.

Als je kiest voor het boekje Nijntje speelt met water, dan mag je kind het boekje gerust meenemen in bad. Dit boekje is namelijk een bed-bad-boxboekje. De allerkleinsten kunnen het boekje dus prima en op een veilige wijze meenemen in bad. Ze vermaken zich met het boekje en ontdekken spelenderwijs de wereld. Ook als je kind het boekje in zijn/haar mondje stopt hoef je niet te vrezen. Het boekje bevat namelijk geen PVC of schadelijke stoffen. Met dit boekje kun je je kind dus echt een kind laten zijn. Binnenkort neemt het kindje het boek overal mee naartoe. Dan is hij/zij het met je eens dat dit exemplaar het beste Nijntje boek is.

Eigenschappen van het boek Nijntje speelt met water:

3. Welke dieren zijn dat, Nijntje?

Er zijn kinderen in soorten. Waar sommige kinderen er de hele dag naar uitkijken dat je een verhaaltje voorleest, vinden anderen dat minder spannend. Andere kinderen willen namelijk op hun eigen tempo de wereld ontdekken.Welke dieren zijn dat, Nijntje Voor deze kinderen zijn er onder andere kijk- en aanwijsboekjes of stickerboekjes. Bij kijk- en aanwijsboekjes laten ze zien welke woordjes ze al kennen. Een stickerboekje stimuleert echter iets anders. Zo zorgen deze boekjes ervoor dat de creativiteit van je kind tot uiting komt. Het kind mag immers zelf beslissen waar elke sticker geplaatst wordt. Aan de hand daarvan kan het kind een verhaaltje bedenken. Is jouw beste Nijntje boek een stickerboek? Dan raden we het boekje Welke dieren zijn dat, Nijntje? aan.

Wij vinden dat het boekje Welke dieren zijn dat, Nijntje? ideaal is voor creatieve kindertjes. Hierdoor is het boek wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind. In het boekje staat de olifant helemaal alleen. Dit maakt hem eenzaam. Echter, jij beslist welke dieren hem zullen vergezellen en op welke manier. De andere dieren zijn namelijk in de vorm van stickers aanwezig. Je kind maakt dus zelf het verhaal over de machtige olifant af. Weet je wat het boekje nog leuker maakt? De stickers op het dubbele vel zijn herbruikbaar. Zo kan je kind steeds een nieuw verhaal, eventueel met andere dieren, bedenken.

Eigenschappen van het boek Welke dieren zijn dat, Nijntje?:

4. De tuin van Nijntje

Nijntje kun je zien als de gemiddelde peuter. Ze maakt steeds nieuwe dingen mee en ontdekt beetje bij beetje de wereld. Doordat Nijntje vrij nieuwsgierig is en veel durft, maakt ze ook veel spannende dingen mee. Op sommige De tuin van Nijntjedagen doet ze unieke dingen zoals vliegen in het vliegtuig van oom Vliegenier. Er zijn ook andere momenten waarop ze alledaagse dingen meemaakt. De meeste kindertjes vinden het fijn om te spelen in de tuin. Ze weten echter niet hoeveel zorg gepaard kan gaan met het hebben van een tuin. Wil je je kind daarom leren over het onderhouden van een tuin? Dan is het beste Nijntje boek voor jou het boek De tuin van Nijntje.

Wij vinden dat het boek De tuin van Nijntje het beste Nijntje boek voor jou is. In dit boekje ziet Nijntje namelijk hoeveel zorg er gepaard kan gaan met het hebben van een eigen tuin. Nijntje krijgt in dit boek namelijk van vader Pluis haar eigen tuintje in de grote tuin. Om aan de slag te gaan in deze tuin trekt ze haar tuinbroek aan. Vervolgens gaat ze aan de slag. Ze begint met het omspitten van de grond. Daarna harkt ze, zaait ze en geeft ze de plantjes water. Na verloop van tijd groeien haar plantjes. Nijntje plukt de peentjes en brengt ze naar haar moeder. Nadat mama deze heeft schoongemaakt smult het hele gezin er heerlijk van.

Eigenschappen van het boek De tuin van Nijntje:

5. Nijntjes eerste woordenboek Engels-Nederlands

Als je wil dat je kind meerdere talen spreekt, dan kun je hem/haar spelenderwijs woordjes in andere talen leren. Kinderen leren een andere taal namelijk gemakkelijker dan volwassenen. Dat is wetenschappelijk bewezen. Wil je Nijntjes eerste woordenboek Engels-Nederlandsdat je kind Engelse woorden herkent? Dan kun je met het kind aan de slag gaan met een Engels-Nederlands woordenboek. Een standaard woordenboek vindt een kind waarschijnlijk niet interessant. Gelukkig is er ook een Nijntje woordenboek met prachtige platen. Klinkt een dergelijk woordenboek als het beste Nijntje boek voor jouw kind? Kies dan voor het boekje Nijntjes eerste woordenboek Engels-Nederlands. Zoals de titel doet vermoeden, is dit boekje een woordenboek. Echter, het is op kinderlijke wijze in elkaar gezet.

Voor ouders die Engelse woordjes aan hun kinderen willen leren is dit boekje daarom wellicht het beste Nijntje boek. Eigenlijk is het boek een klassiek ABC-boek, maar dan met mooie plaatjes. Hierbij zijn de Engelse woorden het uitgangspunt. Onder de Engelse woorden staat de Nederlandse vertaling. Je kunt dus samen met je kind naar de plaatjes kijken en desgewenst je eigen letter zoeken. Zo oefen je Engelse woordjes met je kind. In het kort is dit boekje leuk en leerzaam voor kinderen uit het binnen- én buitenland. Koop je binnenkort het boekje Nijntjes eerste woordenboek Engels-Nederlands? Je kind zal er vast wel van genieten.

Eigenschappen van het boek Nijntjes eerste woordenboek Engels-Nederlands: