Zoek je naar het beste peuterboek voor jouw kind? Dan is het handig om na te gaan wat zijn/haar boekensmaak is. Als het om een heel jong kind gaat, dan kun je wellicht nog kiezen voor algemene onderwerpen. Denk hierbij aan sprookjes, naar bed gaan, op bezoek bij opa en oma, enzovoorts. Het maakt eigenlijk niet uit waar je voor kiest, zo lang het kind het boek leuk vindt. Door regelmatig voor te lezen aan peuters en kleuters, leren deze kinderen gemakkelijker lezen en schrijven. Houd als ouder ook rekening met jezelf. De meeste boeken leren je kinderen een of andere les. Soms komt dit in jouw nadeel. Denk er maar aan dat een boek je kind kan instrueren om vaak te vragen naar een hond. Op den duur moet je dan ook werkelijk een hond adopteren. Gelukkig helpen wij je om het beste peuterboek te vinden.

Beste peuterboek van 2020

Hierboven heb je gezien dat sommige kinderboeken lessen bevatten die ouders niet altijd leuk vinden. Daarom is het belangrijk om eerst na te gaan waarover de boeken gaan voordat je het beste peuterboek uitkiest. Omdat we begrijpen dat een superlange zoektocht niet ideaal is, hebben we daarom een top 5 voor je samengesteld. Hierbij gaat het om verschillende soorten boeken. We hebben namelijk gezorgd voor kijk- en zoekboeken, verhaalboeken, maar ook prentenboeken. Geen van deze boeken bevat een “vervelend” thema. Het maakt dus niet zoveel uit voor welk boek je kiest. Elk boek is namelijk even leuk. Om je een beeld te geven van de inhoud, hebben we elk boek afzonderlijk beschreven. Zo kun je op een eenvoudige wijze jouw beste peuterboek uitkiezen!

1. Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit

Kijk eens naar de wereld om je heen. Je ziet dingen in allerlei vormen en kleuren. Het is een prachtig geheel. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat hetzelfde niet gezegd kan worden van pasgeboren baby’s. Zij zien namelijk net als bepaalde dieren de wereldBaby Ziet... - Milo ziet de wereld in zwart wit in zwart-wit. Misschien is het je nooit opgevallen, maar baby’s zijn dol op contrasterende zwart-witpatronen. Dit komt doordat ze beter zien naarmate het contrast sterker is. Is daarom het beste peuterboek voor jouw kind een babyboek met zwart-wit patronen? Dan kennen wij een boek dat goed bij je kindje zal passen. We verwijzen hier naar het boekje Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit.

Wij vinden het boek Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit het beste peuterboek voor jou. In dit boek ziet de kat Milo de wereld in zwart-wit. Hij heeft dit gemeen met een pasgeboren baby. Doordat de auteur van dit boek hier rekening mee heeft gehouden, zijn de illustraties zwart-wit. Ook hebben ze een sterk contrast, waardoor baby’s de illustraties goed kunnen zien. Om deze reden is het boek ideaal voor pasgeboren baby’s. Het is zelfs leuk te weten dat je de hersenen en visuele ontwikkeling van je baby stimuleert met dit boek. Ga dus mee op stap in de zwart-witte wereld van Milo en geef je baby de perfecte start. Lezen begint immers op de schoot en niet op school…

Eigenschappen van het boek Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit:

2. Mijn allereerste zoekboek

Niet altijd is het leven even gemakkelijk. Er is namelijk niet altijd iemand die je antwoord kan geven op de vragen die je stelt. Ook krijg je niet alles toegereikt waar je interesse in hebt. Dat leren we spelenderwijs ook aan onze kinderen. Denk je maar eens in dat je het Mijn allereerste zoekboekkind de kans geeft om dingen te zoeken. Je geeft dan niet de exacte locatie aan, maar zegt bijvoorbeeld “kijk in je speelgoedtrommel”. Ook boeken bevatten soms een zoekelement. Ben je daarom op zoek naar het beste peuterboek, dat tevens een zoekboek is? Dan kun je kiezen voor het boek Mijn allereerste zoekboek. Het thema van dit boek is “wie zoekt, die vindt!”. Daarom is dit boek het beste peuterboek voor jouw kind.

Het boek Mijn allereerste zoekboek gaat over Janne. Zij gaat het liefst met haar mama naar het park. Echter, dat is niet het enige wat zij doet. Zo kun je haar ook terugvinden in de kleuterklas. Zelfs bij het boodschappen doen gaat ze mee. Daarnaast vind je haar ook in de dierentuin en in het zwembad. Je moet slechts goed kijken tussen alle andere dingen of je haar kan vinden. Lukt het je om haar te vinden tijdens de controle bij de dokter? Kun je daarnaast alle voorwerpen terugvinden op de grote tekeningen? Sla het boek open en volg het leven van Janne en haar broertjes. Laat daarnaast zien hoe goed je kunt zoeken!

Eigenschappen van het boek Mijn allereerste zoekboek:

3. Nog even een kusje erop

We kunnen allemaal weleens vallen. Het belangrijke is daarbij dat we weer opstaan en verder gaan met ons leven. Wil je deze levensles op een leuke manier aan je kind leren? Dan kun je kiezen voor een boek over dit onderwerp. Is daarom jouw beste peuterboek een Nog even een kusje eropboek over vallen en opstaan? Dan kun je kiezen voor het boek Nog even een kusje erop. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jouw kind. Het boek leert je kind namelijk het belang van vallen en opstaan. Ook is dit boek geschikt voor de jonge iPad-generatie. Dit komt doordat je het konijntje in het boek moet helpen. Daarbij hoort tappen en swipen, net als op een tablet.

Het verhaal Nog even een kusje erop gaat over Klein Konijn. Hij is gevallen en heeft nu pijn. Er is zelfs bloed op zijn arm. Daar moet iets aan gedaan worden. Denk je dat jij hem kan helpen? Eerst moet er een pleister op de wond gezet worden. Wellicht helpt dit een beetje. Het konijntje is echter nog steeds verdrietig. Kun je hem weer op de been helpen? Nadat de traantjes zijn gedroogd en de pleister is gezet, moet het konijntje nog een kusje op zijn wondje krijgen. Wil je ook nog even het vuil van zijn kleren slaan? Dan kan Klein Konijn weer verdergaan. Met dit lieve voorleesboekje maak je van vallen en opstaan een interactief spel.

Eigenschappen van het boek Nog even een kusje erop:

4. Kerstmis

Voor kinderen zijn veel dingen in het leven nieuw. Ze maken bijvoorbeeld voor het eerst mee dat de seizoenen veranderen. Ook maken ze allerlei feesten en vieringen voor het eerst mee. In het begin zal een kind al onze gewoontes dus nog niet begrijpen. KerstmisZe doen wel gewoon met ons mee. Wil je je kind op een leuke wijze het kerstverhaal vertellen? Dan doe je dat door middel van een leuk kinderboek. Is daarom het beste peuterboek voor jou een boek waarin het kerstverhaal wordt verteld? Dan kun je kiezen voor het boek Kerstmis. Wij vinden dat dit boek het beste peuterboek voor jouw kind is. In dit boek vind je namelijk een prachtige beschrijving van het kerstverhaal.

De auteur van het boek begrijpt dat een kind een ingewikkeld verhaal niet zal begrijpen. Daarom is het kerstverhaal in het boek Kerstmis op een eenvoudige wijze verteld. Dit verhaal is niet alleen verteld, maar ook uitgebeeld. Als je kind een fan is van Nijntje, dan zal hij/zij de tekeningen nog mooier vinden. Het kerstverhaal is in dit boek namelijk uitgebeeld in de bekende tekenstijl van Dick Bruna. Hij is de genie achter de serie Nijntje. Dit boek over het kerstverhaal verwijst naar Lucas in het evangelie (de herders). Daarnaast is de vertelling gecombineerd met het bijbelboekdeel Mattheus. Hierbij wordt er verwezen naar de wijzen uit het Oosten.

Eigenschappen van het boek Kerstmis:

5. De spin die het te druk had

Ken je de boekjes over Rupsje Nooitgenoeg? Als je dol bent op deze boekjes, dan hebben we goed nieuws voor je. Er is nog een boekje dat overeenkomt met de boeken over de rups. Klinkt een dergelijk boek als het beste peuterboek voor jou? Dan kun je kiezen voor De spin die het te druk hadhet boek De spin die het te druk had. Wij vinden dat dit boek het beste peuterboek is voor fans van Rupsje Nooitgenoeg. Het gaat hier namelijk om een mooi prentenboek. In deze editie is er gezorgd voor stevige kartonnen pagina’s. Hierdoor kun je het boek extra fijn voorlezen. Ook zorg je er op die manier voor dat het boek lang mooi en onbeschadigd blijft.

Waar gaat het boek eigenlijk over? In het boek De spin die het te druk had kom je een spin tegen. Op een mooie morgen wordt deze spin door een zacht briesje door de lucht gedragen. Er sliert achter de spin een ragfijne draag aan. Uiteindelijk landt de spin op een hek. Ze is vlak bij het erf van een boerderij. Spinnen maken webben. Dat besluit deze spin dus ook te doen. Eén voor één komen de dieren van de boerderij aan haar vragen om iets met hen te gaan doen. Terwijl je het verhaal over de spin voorleest, kun je je kind met de vingers over de bladzijden laten gaan. Dan kan hij/zij zelf ook het web van de spin voelen.

Eigenschappen van het boek De spin die het te druk had: