Het is belangrijk voor ouders om hun kinderen te stimuleren om te lezen. Daarbij maakt het niet uit of je kind net heeft leren lezen of dat hij/zij al een jongvolwassene is. Het is namelijk in alle gevallen belangrijk om te kiezen voor een boek dat herkenbaar is voor het kind. Hoewel sommigen van mening zijn dat het moeilijk is om een boek uit te kiezen, is het eigenlijk juist eenvoudig. Boeken zijn namelijk geclassificeerd aan de hand van leeftijden. Ook kun je recensies over de boeken lezen om erachter te komen waar ze over gaan. Heb je een tiener is huis en zoek je daarom naar de beste tiener boeken? Dan ben je bij ons op het juiste adres. We vertellen je in dit artikel namelijk over de beste tiener boeken van dit jaar.

Beste tiener boeken van 2019

Als je op zoek gaat naar de beste tiener boeken, dan let je niet alleen op de leeftijdsclassificatie. Er zijn namelijk ook andere bepalende factoren zoals het thema, genre, enzovoorts. Sommige kinderen vinden het bijvoorbeeld spannend om laat ’s avonds horrorboeken te lezen. Andere kinderen lezen het liefst romantische verhalen. Het is dus belangrijk om na te gaan waar je kind van houdt. Aan de hand daarvan kies je dan een boek uit. Om je op weg te helpen, hebben we een top 5 samengesteld met de beste tiener boeken van het jaar. In deze top 5 vind je allerlei soorten boeken. Er is gezorgd voor grappige boeken, verfilmde boeken en zelfs boeken over taboeonderwerpen. Zo komt iedereen aan zijn trekken. Elk boek is zelfs gerecenseerd. Lees dus snel dit artikel en kies een boek uit!

1. Koning van Katoren

Velen van ons zijn zeer ambitieus. Dit is goed, omdat we er dan hard voor werken om onze dromen te verwezenlijken. Echter, soms zijn er mensen in ons leven die niet echt willen dat we slagen. Zij doen dan alsof ze ons helpen, maar uiteindelijk blijkt dat ze ons juist tegenwerken. Wil je je kindKoning van Katoren daarover leren? Dan is een van de beste tiener boeken voor hem/haar het boek Koning van Katoren. Dit boek voor jongeren vanaf ongeveer 13 jaar is een van de beste tiener boeken van het jaar. Bovendien gaat het boek over een dergelijk thema. De hoofdpersoon in het boek is de 17-jarige Stach.

Stach wil graag koning van het land Katoren worden. De oude koning is namelijk 17 jaar geleden overleden. Na zijn overlijden is er geen opvolger bekroond. Daarom wil Stach er alles aan doen om zijn opvolger te worden. In het land zijn er 6 ministers. Zij besturen tijdelijk het land. Van deze ministers krijgt Stach 7 opdrachten. De ministers zeggen dat als hij erin slaagt om deze opdrachten te vervullen, hij de nieuwe koning van Katoren wordt. Dat klinkt goed in de oren van de jonge Stach. Uiteindelijk begint Stach zich af te vragen of de ministeres eigenlijk wel op zoek zijn naar een nieuwe koning… In het boek Koning van Katoren vertolken de ministers de bedreigingen voor elk kind.

Eigenschappen van het boek Koning van Katoren:

2. Een weeffout in onze sterren

We weten allemaal dat kanker een vreselijke ziekte is. Sommige jongeren denken echter dat alleen oudere personen hieraan lijden. Dat is echter niet het geval. Iedereen kan kanker krijgen. Wil je je kind laten zien dat iedereen deze ziekte kan krijgen? Vind je het tevens belangrijk dat je kind weet datEen weeffout in onze sterren het leven, ook met kanker, gewoon doorgaat? Dan kun je hem/haar het boek Een weeffout in onze sterren laten lezen. Dit boek is een van de beste tiener boeken van het jaar. Het is daarom ook niet verbazingwekkend dat het boek is verfilmd. Op de kaft van het boek zie je een scene uit de film. Nu wil je waarschijnlijk weten waarom het boek een van de beste tiener boeken is.

Het boek Een weeffout in onze sterren gaat over de 16-jarige Hazel. Zij leeft in “reservetijd” dankzij een experimenteel medicijn en permanente zuurstofaandoening. Hierdoor kan ze de kanker nog even op afstand houden. Doordat ze niet weet hoe lang ze nog zal leven, houdt ze vrijwel iedereen op een afstand. Dit geldt ook voor de 17-jarige Augustus, die toenadering zoekt. Hij is mede dankzij de amputatie van zijn onderbeen genezen van botkanker. Uiteindelijk worden de twee vrienden, omdat geen van hen de wederzijdse aantrekkingskracht kan ontkennen. Samen maken de twee veel mee, maar hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken…

Eigenschappen van het boek Een weeffout in onze sterren:

3. Het engelenhuis

Voor sommige personen is het moeilijk om taboeonderwerpen bespreekbaar te maken. Daarom zijn er boeken over dergelijke onderwerpen geschreven. Door een kind deze boeken te laten lezen, open je de deur om over de taboeonderwerpen te praten. Wil je graag dat je kind een boek leest Het engelenhuisover prostitutie, drugsverslaving en junkies? Dan kies je voor een van de beste tiener boeken over dit onderwerp. Hier verwijzen we naar het boek Het engelenhuis. Dit boek is een van de beste tiener boeken van het jaar. Als je naar de titel kijkt, zou je niet denken dat zulke heftige onderwerpen ter sprake komen.

In het kort gaat het boek Het engelenhuis over de 15-jarige Bo. Zij belandt in een gesloten instelling die “De Zande” wordt genoemd. Deze naam betekent niets anders dan het engelenhuis. Hoe is ze daar belandt? Ze had enige tijd gewerkt bij een escortbedrijf. Wanneer Bo in deze instelling belandt, schrikt ze even van haar kamertje. De muren waren namelijk vuil en waren volgekrabbeld met allerlei tekstjes. Hierdoor lijkt de instelling voor Bo op een echte gevangenis. Hoewel haar eerste dagen een echte hel zijn, raakt ze op den duur bevriend met Yasmien en Steffie. Steffie is een junkie en Yasmien ontfermt zich over zowel Bo als Steffie. Het drietal heeft elk hun eigen verhaal, frustraties, wensen en gevoelens.

Eigenschappen van het boek Het engelenhuis:

4. Zwijg

In het leven is het belangrijk om een balans te vinden tussen pret en werk/school. Daarom kiezen meiden er weleens voor om met elkaar te gaan genieten. Dergelijke meidenavonden kunnen er verschillend uitzien. De ene keer gaan meiden gezellig samen naar een feest en een andere keer gaanZwijg ze samen naar de film. Vaak gaat alles goed en komt iedereen weer veilig thuis aan. Het kan echter ook voorkomen dat er iets misgaat. Wil je je kind een van de beste tiener boeken over een meidenavond die misgaat laten lezen? Kies dan voor het boek Zwijg. Dit boek is een van de beste tiener boeken van dit jaar. In het boek gaat een meidenavond grandioos mis.

Fee, Alyssa, Sarah en Jamie zijn mega-populaire meiden. Op een avond zijn ze alleen thuis. Plotseling krijgt de alarmcentrale een hysterisch telefoontje. Een van de vriendinnen is vermoord. De andere drie meiden zijn bovendien meer dood dan levend. Maar gelukkig redden ze het. Nu stelt iedereen vragen. Men wil namelijk weten waarom zij het hebben overleefd. Iedereen wil de gruwelijke details van die avond weten. Het drietal durft echter geen antwoord te geven op de vele vragen, omdat ze bang zijn. Ze zijn doodsbang dat zij straks aan de beurt zijn. In hun beleving kunnen ze dit alles wellicht overleven als ze zwijgen…

Eigenschappen van het boek Zwijg:

5. Looking for Alaska

Heb je het boek dat we in deze reeks als nummer 2 hebben beschreven al gelezen? Dit boek is zeer succesvol en is zelfs verfilmd. De auteur van dat boek is na het grote succes gelukkig niet gestopt met schrijven. Als je dus een fan bent van dat boek, dan zal je waarschijnlijk ook houden van het boekLooking for Alaska Looking for Alaska. Net zoals het andere boek van deze auteur, is ook dit boek een van de beste tiener boeken van het jaar. De onderwerpen van de twee boeken verschillen echter hemelsbreed. Waar het ene boek over kanker gaat, gaat dit boek over vriendschap, verliefdheid en volwassenwording.

Als je het boek Looking for Alaska leest, begrijp je al gauw waarom het een van de beste tiener boeken is. Het boek gaat namelijk over de 16-jarige Miles die ontevreden is over zijn saaie leven in Florida. Daarom gaat hij naar een kostschool in Alabama. Daar maakt hij al snel deel uit van een vriendengroep, waarvan de mooie Alaska de spil is. Alaska heeft een vriend, maar Miles valt als een blok voor haar. Na een avond heftig zoenen, vertrekt Alaska midden in de nacht. Die nacht was ze volkomen dronken. Ze had ook een onbekende bestemming en was verongelukt. Miles en de andere vrienden voelen zich schuldig. Het verhaal begint honderdzesendertig dagen voor het ongeluk en eindigt ongeveer even lang erna.

Eigenschappen van het boek Looking for Alaska: