Zoek je naar een nieuw kinderboek, dan houd je rekening met de leeftijd van het kind. Er worden immers verschillende soorten boeken gemaakt voor kinderen van verschillende leeftijden. Boekjes voor baby’s zijn meestal zacht en van stof gemaakt. Hierdoor kan de baby het boekje zelf vasthouden, onderzoeken en bekijken. Er is bij dergelijke boeken meestal ook gezorgd voor contrasterende kleuren. Wanneer je kindje wat ouder is, dan kies je voor boeken met veel plaatjes. Zo kan het kind dieren en voorwerpen aanwijzen en benoemen. Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er voel- en knisperboekjes. Zoek je naar het beste voel- en knisperboekje? Dan ben je hier op het juiste adres. We hebben namelijk een selectie gemaakt van de populairste varianten. Je vindt dus gemakkelijk het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind.

Beste voel- en knisperboekje van 2020

Het uitkiezen van een nieuw kinderboek kan wellicht moeilijk zijn. Je hebt namelijk veel keuzemogelijkheden. Gelukkig kun je de leeftijd van het kind als leidraad gebruiken. Echter, dan baken je slechts een klein gedeelte van de kinderboeken af. Er zijn namelijk ook verschillende boekentypen en enorm veel verschillende onderwerpen. Het uitkiezen van het beste voel- en knisperboekje is een stuk eenvoudiger als je kunt kiezen uit populaire boekjes. De kans is dan groot dat je kind ook van het uitgekozen boek zal genieten. Echter, het is dan toch nog belangrijk om rekening te houden met het onderwerp. Je kunt het liefst een boek uitkiezen met een herkenbaar onderwerp voor je kind. Dan luistert het kind aandachtig terwijl je voorleest. In dit artikel beschrijven we de 5 populairste voel- en knisperboekjes van dit moment. Vergelijk deze boeken met elkaar en kies gemakkelijk het beste voel- en knisperboekje uit!

1. Ik wil de maan

Het duurt enige tijd voordat we de wereld om ons heen kennen. Daarom stellen jonge kinderen veel vragen. Voor hen is alles om hen heen namelijk nog nieuw en mysterieus. Misschien heeft je kindje weleens vragen gesteld over de maan. Dat is niet Ik wil de maanverbazingwekkend, omdat de maan een prachtig en mysterieus hemellichaam is. Je hoeft dan geen wetenschappelijke antwoorden te geven, omdat een klein kind dergelijke antwoorden waarschijnlijk niet zal begrijpen. Echter, je geeft antwoorden die voor hem/haar gepast zijn. Weet je dergelijke vragen niet optimaal te beantwoorden? Is het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind daarom een boekje over de maan? Dan kun je het boek Ik wil de maan voorlezen.

Wij vinden dat het boek Ik wil de maan het beste voel- en knisperboekje over de maan is. In dit boekje ziet Mol namelijk voor het eerst de maan. Hij wil graag weten wat dat voor moois is. Bovendien wil hij die glinsterende bal wel graag hebben. Echter, het is niet mogelijk om de maan uit de lucht te plukken. Daar komt Mol al gauw achter. Hij ziet uiteindelijk in dat Konijn, Egel en Eekhoorn gelijk hadden. Zij hadden hem immers erop voorbereid dat zijn pogingen om de maan te grijpen zouden mislukken. Ten slotte is Mol ervan overtuigd dat hij de maan rustig moet laten waar het is.

Eigenschappen van het boek Ik wil de maan:

2. Woezel & Pip – Sneeuwpret

Zoek je naar het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Dan is het belangrijk om na te gaan welke onderwerpen het kind interesseren. Sommige kinderen vinden het bijvoorbeeld leuk wanneer je verhalen over de school vertelt. Andere Woezel & Pip - Sneeuwpretkinderen genieten meer van boekjes over liefde tussen (groot)ouders en (klein)kinderen. Er zijn echter ook kinderen die het prettig vinden als je in de winter boekjes over de winter voorleest. Hetzelfde geldt voor boekjes over de zomer in de zomertijd. Over het algemeen vinden veel kinderen dergelijke seizoenverhalen leuk. Denk je daarom dat je kind zal genieten over een dierenboek over sneeuwpret? Dan kun je kiezen voor het boekje Woezel & Pip – Sneeuwpret.

Kinderen die genieten van verhalen over de seizoenen, kunnen zich vast inleven in het boek Woezel & Pip – Sneeuwpret. Daarom is dit boekje voor hen wellicht het beste voel- en knisperboekje. In het boekje is het winter in de Tovertuin. Dit betekent dat het buiten koud en glad is. In het begin is er echter nog geen sneeuw. De Wijze Varen weet gelukkig wel raad. Binnen korte tijd is de hele Tovertuin wit. Nu kan de sneeuwpret echt beginnen voor alle dieren in de Tovertuin. De dieren krijgen bovendien ijsvrij. Ze kunnen dus starten met een sneeuwballengevecht en maken later een sneeuwhondje. Het sneeuwhondje dient als gezelschap voor een eenzame sneeuwpop. De dag eindigt met warme chocolademelk met slagroom.

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip – Sneeuwpret:

3. Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 dieren

Het voorlezen van boekjes aan jonge kinderen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je het kind allerlei levenslessen leren. Als je regelmatig voorleest, draag je tevens bij aan de hersenontwikkeling van jonge kinderen. Daarnaast leerMijn eerste 100 - Mijn eerste 100 dieren je het kind diverse nieuwe woordjes. Je ziet daarom dat kinderboeken zijn voorzien van veel plaatjes. Zo ziet het kind direct wat de nieuwe woordjes inhouden. Is het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind een boek met allerlei dieren? Door een dergelijk boek voor te lezen, leer je het kind de namen van verschillende dieren. Wij kennen een dergelijk boek, namelijk Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 dieren.

De naam van Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 dieren spreekt voor zich. Kinderen leren dankzij dit boekje de namen van ruim 100 dieren. Dit blijft leuk voor hen, omdat het gaat om een leerzaam flapjesboek. Er is bovendien gezorgd voor herkenbare foto’s tegen kleurrijke achtergronden. Hierdoor zorgt het boekje voor uren kijk- en leesplezier. In het boek is er niet alleen gezorgd voor verschillende flappen. Je komt immers ook diverse categorieën tegen. Hierdoor kunnen kinderen verbanden leggen. In het boekje zijn er zelfs leuke spelletjes. Hierdoor is het boek zeer aansprekend voor peuters. Klinkt dit boek als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 dieren:

4. Mijn oma en ik

Veel kinderen zijn dol op hun grootouders. Dit zijn immers personen die veel over het leven weten. Bovendien worden kleinkinderen meestal verwend door hun grootouders. Daarom zijn er ook enorm veel kinderboeken over kinderen en Mijn oma en ikhun grootouders. Is het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind een boekje over een kind en zijn grootmoeder? Dan kennen wij het perfecte boekje voor jou. Het boek waar we naar verwijzen heet Mijn oma en ik. Wij vinden dat dit boekje het beste voel- en knisperboekje over een grootmoeder en haar kleinkind is. Het boekje is namelijk zeer liefdevol en het bevat prachtige prenten.

In het boekje heeft Beertje de liefste oma van de hele wereld. Daarom gaat hij samen met oma naar buiten. Daar klimmen ze samen in bomen. Daarna gooien ze steentjes en samen gaan ze zwemmen. Door al deze activiteiten vliegt de dag voorbij. Gelukkig is dat geen probleem, omdat Beertje enorm geniet van zijn tijd met zijn oma. Beide hoofdpersonen in dit boek zijn lieve, wollige teddyberen. Bovendien is het boekje extra leuk, omdat er veel te ontdekken is op de plaatjes. Zo kan je kindje konijntjes, bloemen en vlinders aanwijzen. Het voorlezen is ook een waar genot, omdat de tekst uit rijmpjes van 4 regels bestaat. Bij deze rijmpjes rijmen steeds de tweede en vierde regel.

Eigenschappen van het boek Mijn oma en ik:

5. De kleine walvis in de winter

Veel peuterboeken bevatten verhalen zonder enige diepgang. Over het algemeen is dat niet erg, omdat kindertjes meer genieten van de illustraties. Er zijn echter ook nieuwsgierige kindertjes die graag luisteren naar verhalen met echte diepgang. De kleine walvis in de winterDit kunnen ook sprookjes zijn. Er zijn zelfs kinderboeken met diepgaande verhalen, die worden vervolgd. Je kunt dergelijke boeken zien als boekenreeksen. Is het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind een boekje met diepgang? Moet het verhaal bovendien zo interessant zijn dat er een volgend deel is gemaakt? Dan kennen wij het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind. We verwijzen hier naar het boek De kleine walvis in de winter. Hoewel dit niet het eerste deel is, is het boek het (voor)lezen waard.

In het eerste deel, De kleine walvis, heeft Boy in de zomer na een storm een walvisje gered. Hij en de walvis werden vrienden. Op den duur moest de walvis terug naar de zee. Nu is het winter en Boy mist de kleine walvis. In deze periode denkt hij daarom ook vaak aan zijn kleine vriend. Hij kijkt uit naar de walvis, maar vindt hem niet. Op een dag vaart Boy’s vader voor de laatste keer uit om te vissen. Boy wacht totdat zijn vader thuiskomt. Helaas komt papa niet terug. Daarom gaat Boy naar hem op zoek. Hij vindt de lege boot in de sneeuw. Deze zit vast in het ijs, maar papa is nergens te bespeuren. Wat kan Boy nu doen? Zal zijn vriend de walvis hem helpen?

Eigenschappen van het boek De kleine walvis in de winter: