Wil je de fantasie van je kind stimuleren? Dan is het een goed idee om aan hem/haar voor te lezen. Wanneer je dit doet, leert hij/zij, afhankelijk van het onderwerp van het boek, veel over de wereld om zich heen. Hierdoor krijgt het kind meer grip op de directe wereld om zich heen. Het is ook handig om voor te lezen over een onderwerp waar het kind op dat moment mee bezig is. Denk hierbij maar aan angst, dood, ruzie, ziekte, enzovoorts. Zo krijgt het kind steun en zorg je voor een goede manier om over deze onderwerpen te praten. Ben je op zoek naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Dan kun je kiezen voor verschillende boeken. Denk maar aan sprookjesboeken, boeken over de realiteit, maar ook bijvoorbeeld versjes- of moppenboeken. Vind hier het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar!

Beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar van 2020

Hoe ouder een kind wordt, hoe moeilijker het is om een boek voor hem/haar uit te kiezen. Dit komt doordat kinderen steeds veranderen. Hierdoor kan het dat ze het ene moment genieten van verhalen over sport. Plotseling vinden ze deze boeken niet interessant meer en willen ze luisteren naar verhalen over bizarre gebeurtenissen. Hierdoor wordt het moeilijke om het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar uit te kiezen. Gelukkig staan wij voor je klaar. We hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld. Deze boeken zijn allemaal populair onder kinderen van deze doelgroep. We begrijpen dat je niet het eerste het beste boek zal uitkiezen. Daarom hebben we elk boek in deze reeks afzonderlijk beschreven. Je ontdekt dus waar de boeken over gaan. Vervolgens kun je gemakkelijk zelf het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar uitkiezen.

1. Slaapklets! 2

Door de dag heen maken we van alles mee. Als we niet stilstaan bij de gebeurtenissen en gevoelens van de dag, dan leren we er niet uit. Daarom is het handig om voor het slapengaan nog even te bezinnen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Sommige mensen kiezen voor Slaapklets! 2het spirituele pad en bidden over hun dag. Anderen kiezen voor meditatie. Er zijn echter ook personen die gewoon in hun dagboek schrijven. Jonge kinderen kunnen nog niet zelf schrijven. Je kunt hen daarom vragen om een tekening te maken over hun dag. Of je kunt hen helpen door een aangepast kinderdagboek te kopen. Klinkt zo’n kinderdagboek als het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Dan kun je kiezen voor het boek Slaapklets! 2.

Voor zowel kleine als grote mensen is Slaapklets! 2 ideaal. Daarom is het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit boek is immers een dagboek voor het slapengaan. Er was al een dergelijk boek uitgegeven. Vanwege het grote succes is er een vervolg gecreëerd. In het vervolg boekje zijn er nieuwe vragen en opdrachten. Door de vragen te beantwoorden en opdrachtjes uit te voeren, neem je je dag door. Zo kun je de dag rustig afbouwen. Bovendien is het boek een praktisch en leuk hulpmiddel om de dag te laten bezinken. Vul dus gerust voor het slapengaan een pagina in. Je kunt schrijven, aankruisen, ontspannen, lachen, lezen én kletsen!

Eigenschappen van het boek Slaapklets! 2:

2. De spin die het te druk had

In dit leven moeten we allemaal prioriteiten stellen. Als je je kamer moet opruimen is het bijvoorbeeld niet slim om game te spelen. Hetzelfde geldt voor wanneer je huiswerk hebt. Indien je schoolopdrachten moet afronden, kies je er niet voor om naar video’s te kijken. Wil je je De spin die het te druk hadkind laten zien dat het belangrijk is om prioriteiten te stellen? Dan kennen wij voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit boek heet De spin die het te druk had. Doordat het boek over prioriteiten gaat, is het wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. In het prachtige prentenboek maak je kennis met een spin.

De spin in het boek werd op een mooie morgen door een zacht briesje door de lucht gedragen. Er slierde een ragfijne draad achter haar aan. Uiteindelijk kwam de spin terecht op een hek. Dit hek lag vlak bij het erf van een boerderij. De spin besloot toen een web te maken. Dit zou immers haar nieuwe huis zijn. Op de boerderij woonden er ook andere dieren. Zij merkten op dat er een nieuweling op de boerderij was. Daarom besloten ze de spin te verwelkomen. Eén voor één vroegen de dieren aan de spin om dingen met hen te gaan doen. De spin weigerde echter steeds. Ze vond het namelijk belangrijker om haar huisje af te ronden. Koop jij binnenkort het boek De spin die het te druk had?

Eigenschappen van het boek De spin die het te druk had:

3. Waar is Noura?

Als je regelmatig aan je kinderen voorleest, leren zij op den duur woordjes te herkennen. Dit geldt ook voor kinderen die nog niet op school hebben leren lezen. Om je kind verder te stimuleren om letters en woordjes te herkennen, kun je voor een samen-leesboek kiezen. Dit is Waar is Noura?een voorleesboek met ook enkele woordjes die het kind zelf leest. Nu wil je wellicht weten of we een dergelijk boek kennen. Gelukkig is het antwoord op deze vraag “ja”. Het boek waar we aan denken is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit boek heet Waar is Noura?. Wij vinden dat dit samen-leesboek voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar is.

Het boek Waar is Noura? is uniek, omdat het speciaal gericht is op kleuters. Daarom zijn er op de linkerpagina’s voorleespagina’s voor ervaren lezers. Dat gedeelte lees je dus als ouder of oudere broer/zus voor. Op de rechterpagina’s kom je woordjes tegen. Deze pagina’s worden ook wel woordpagina’s genoemd en zijn bestemd voor kleuters. Het is dus de bedoeling dat het kind die woordjes zelf leest. Zo oefen je al op jonge leeftijd met je kleuter, waardoor hij/zij een voorsprong heeft in de klas. In het boekje is het nacht en de maan is vol. Dolfje, de kleine weerwolf, gaat op zoek naar Noura. Hij heeft geen idee waar ze zou zijn. Daarom vraagt hij het aan muis, kat en uil. Helaas heeft niemand Noura gezien. Jij kunt meezoeken!

Eigenschappen van het boek Waar is Noura?:

4. Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas

De meeste kinderen kijken vol enthousiasme uit naar de Sinterklaasviering. Dit is namelijk een dag waarop ze lekkernijen en cadeautjes krijgen. Bovendien mogen ze met de Sint praten. Het is dus een spannende tijd voor de meeste kinderen. Als je je kind wil voorbereiden Woezel & Pip - Aftellen tot Sinterklaasop deze viering, dan kun je een boek hierover voorlezen. Er zijn echter enorm veel boeken over Sinterklaas geschreven. Daarnaast vind je verschillende boekenreeksen met boekjes over deze viering. Hoe kies je dan het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar over Sinterklaas uit? Dat is gemakkelijk. Kies voor een populair boek. Wij kennen een dergelijk boek, namelijk Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas.

Het boek Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas is afkomstig uit de boekenreeks Woezel en Pip. Deze reeks is zeer populair onder jonge kinderen. Dit komt mede doordat de hondenvriendjes in het boek samen van alles meemaken. Nu is het tijd voor de Sinterklaasviering. De hondjes kunnen haast niet wachten tot het Sinterklaas is. Daarom maken ze een verlanglijstje. Ook zetten ze hun schoen en ze zingen sinterklaasliedjes. Van de Wijze Varen krijgen alle vriendjes in de Tovertuin sinterklaasles. Helaas begint het op de grote dag te stormen. De storm zorgt ervoor dat alles in het rond vliegt. Zelfs de mijter van Sinterklaas vliegt weg. Kan hij nu nog het hok van Woezel en Pip vinden? Je ziet nu waarom dit boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar is.

Eigenschappen van het boek Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas:

5. Borre Leesclub – Borre en de eenhoorn

Doordat kinderen een grote fantasie hebben, is voor hen van alles mogelijk. Daarom worden er ook vaak sprookjesboeken aan kinderen voorgelezen. In dergelijke boeken kom je magie tegen, allerlei mythische of verzonnen wezens en ga zo maar door. Sommige mythische wezensBorre Leesclub - Borre en de eenhoorn zijn aantrekkelijker voor kinderen dan andere. Denk er maar aan dat de meeste kinderen een eenhoorn een prachtig wezen vinden. Is jouw kind ook zo dol op eenhoorns? Dan vertellen we je over het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar over eenhoorns. Het boek waar we naar verwijzen heet Borre Leesclub – Borre en de eenhoorn. Doordat het boek gaat over een eenhoorn, is het voor jouw kind wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

In het boek Borre Leesclub – Borre en de eenhoorn schijnt de zon. Tegelijkertijd regent het. Plotseling verschijnt er tussen de wolken een regenboog. Deze regenboog zien Borre en Pluisdier. Ze vinden de regenboog prachtig. Wanneer het buiten weer droog wordt, besluit Borre om buiten te spelen met zijn bellenblaas. Daar maakt hij kleurige bellen mee die op de regenboog lijken. Opeens ziet Borre in de struiken een roze paard met een hoorn op zijn hoofd. Het blijkt dat dit een eenhoorn is die van een wolk is afgevallen. Borre weet gelukkig een oplossing om de eenhoorn te helpen. Lees het boek om erachter te komen hoe Borre de eenhoorn precies helpt.

Eigenschappen van het boek Borre Leesclub – Borre en de eenhoorn: