Ben je op zoek naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan heb je veel keuzemogelijkheden. Je kunt namelijk voor boeken over verschillende onderwerpen kiezen. Daarnaast zijn er boeken die je helpen om te ontspannen, maar ook boeken waar je iets uit kunt leren. Je kiest dus een boek uit aan de hand van de voorkeuren van het desbetreffend kind. Denk er bijvoorbeeld aan dat veel kindertjes van ongeveer 6 jaar graag boeken met sprookjes lezen. Zo vinden ze het prettig wanneer een gemene heks wordt verslagen en de prinses door de stoere ridder wordt gered. Dergelijke verhalen zijn perfect om voor te lezen voor het slapengaan. In dit artikel maak je kennis met de allerleukste kinderboeken. Je kunt kiezen uit verschillende onderwerpen. Zo vind je gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

Doordat er enorm veel kinderboeken verkrijgbaar zijn, is het moeilijk om het perfecte boek uit te kiezen. Er zijn bijvoorbeeld duizenden boeken over ridders en prinsessen. Daarnaast zijn er ook veel boeken met leuke weetjes. Zelfs boeken die je kind informatie geven over een bepaalde (feest)dag of over hun lichaam zijn er in overvloed. Wil je toch het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar vinden? Dan hoef je niet te vrezen. We hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld. In deze lijst kom je dus boeken tegen die andere (voor)lezers geweldig vonden. Je zoektocht wordt dus aanzienlijk verkort. Aarzel niet langer, lees de recensies en vind hier het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

1. Sinterklaas zat te denken wat hij Borre zou schenken

De Sinterklaasviering is voor veel kinderen het begin van een leuke maand. Ze krijgen tijdens deze viering namelijk lekkernijen en ook cadeautjes. We leren de kinderen bovendien dat de Sint de cadeautjes voor hen brengt. Heeft jouw kind zich daarom weleens afgevraagd hoe de Sint Sinterklaas zat te denken wat hij Borre zou schenkensteeds weet wat elk kind wil hebben? Er zijn namelijk enorm veel kinderen op aarde. Door middel van een leuk boek over Sinterklaas kun je je kind het antwoord op deze vraag geven. Kies daarom voor het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar over Sinterklaas. We verwijzen hier naar het boek Sinterklaas zat te denken wat hij Borre zou schenken. Dit boek is wellicht voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

We vinden dat het boek Sinterklaas zat te denken wat hij Borre zou schenken een aanrader is. Dit komt doordat het boek gaat over Sinterklaas, die nadenkt over een cadeau. In het boek wil Sinterklaas Borre een bijzonder cadeau geven. Daarom denkt de Sint erover na wat Borre leuk zou vinden om te krijgen. Het denkproces is interessant, omdat de Sint veel ideeën heeft. Zo denkt hij erover na om Borre zijn naam in Chinese chocoladeletters te geven. Maar misschien vindt Borre een piano die zelf liedjes speelt leuker… Wat denk je zal de Sint aan Borre geven? Misschien kun je de Sint helpen door mee te denken. Uiteindelijk kom je erachter welk cadeau Borre van de Sint krijgt.

Eigenschappen van het boek Sinterklaas zat te denken wat hij Borre zou schenken:

2. Weg met die krokodil!

Als ouder probeer je je kind een zo goed mogelijk leven te geven. Dit houdt in dat je hem/haar aandacht geeft, verzorgt en ook af en toe cadeautjes geeft. Sommige ouders focussen echter zodanig veel op geld verdienen, dat ze weinig aandacht voor hun kind hebben. Wil je dat je kind Weg met die krokodil!ziet dat jij als ouder wel je best met hem/haar doet? Dan kun je kiezen voor een boek over een kind wiens ouders nauwelijks interesse in hem/haar hebben. Moet het bovendien gaan om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kies je voor het boek Weg met die krokodil!. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het humoristisch verhaal gaat over het meisje, Bregje.

De ik-figuur Bregje is een meisje wiens ouders nauwelijks interesse in haar hebben. Ze is gelukkig niet helemaal alleen, want oma woont bij hen in huis. Voor haar achtste verjaardag wil Bergje graag een huisdier hebben. Ze krijgt echter alleen een goudvis. Dit huisdier vindt ze niet zo interessant. Door heel erg sterk te willen, krijgt ze van een postbode een ei. Wanneer het eitje barst, ligt er op het kissen naast Bregje een lief babykrokodilletje in het gebarsten ei. Dit huisdier is veel spannender dan een goudvis. Waar Bregje geen rekening mee houdt, is dat de krokodil steeds groter en groter wordt. Hierdoor zorgt het dier voor enorm veel consternatie.

Eigenschappen van het boek Weg met die krokodil!:

3. Nooit denk ik aan niets

Voorlezen aan kinderen is een leuke bezigheid voor zowel de voorlezer als de luisteraar. Echter, het is belangrijk om met zorg een boek uit te kiezen. Je kunt namelijk kiezen voor een boek dat jij als voorlezer aantrekkelijk vindt, maar dat de luisteraar niet interesseert. Op die manier Nooit denk ik aan nietsis het voorlezen meteen niet prettig mee. Daarom is het wellicht een idee om als voorlezer samen met de luisteraar een boek uit te kiezen. Jullie kunnen er op die manier samen van genieten. Is jouw kind minder een fan van lange verhalen? Vindt hij/zij het prettiger om naar prachtige gedichten te luisteren? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar voor jou. Dit boek heet Nooit denk ik aan niets.

Wij vinden dat dit poëzieboek het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is. Het boek is vooral aantrekkelijk voor kinderen die houden van poëzie. Er is bovendien een hartverwarmend verhaal toegevoegd aan de gedichten. Hierdoor kun je ook gewoon een verhaal voorlezen wanneer je de gedichten hebt uitgelezen. Op elke bladzijde kom je in dit boek een nieuwe verrassing tegen. Hierdoor blijft het voorlezen leuk voor zowel de voorlezer als de luisteraar. Het boek Nooit denk ik aan niets zit vol explosies van kleur en subtiele grapjes. Lees daarom snel de prachtige gedichten voor en geniet er samen met je kind van.

Eigenschappen van het boek Nooit denk ik aan niets:

4. Willewete – Zo werkt mijn lichaam

Sommige kinderen vinden het leuk als je een verhaaltje over een fantasiewereld aan hen voorleest. Weer andere kinderen houden van verhalen uit een boekenreeks. Zo gaat het spannende of leerrijke avontuur steeds verder. Er zijn echter ook kinderen die meer over de echte wereld Willewete - Zo werkt mijn lichaamwillen weten. Zij kunnen daarom het liefst kiezen voor een informatief boek. Ze genieten op die manier van alle feitjes die in het boek zijn verwerkt. Zo kunnen ze vervolgens lekker gaan slapen. Is het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar volgens jou dus een soort encyclopedie? Kies dan gauw voor het boek Willewete – Zo werkt mijn lichaam. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Wij raden het boek Willewete – Zo werkt mijn lichaam aan, omdat het een informatief prentenboek is. Kinderen krijgen dankzij dit boek antwoord op bepaalde vragen die zij belangrijk vinden. Zo staan bepaalde onderwerpen dicht bij hen, maar andere juist een beetje verder. De onderwerpen die je in het boek vindt gaan onder andere over de wereld en de natuur om ons heen. Ook kom je meer te weten over het leven in het verleden en het leven nu. Er wordt dus op een speelse en spitsvondige manier verteld aan kinderen wat zij graag willen weten. In het boek vind je zelfs een leuk knutselwerkje, een grote uitklappagina en zelfs een miniquiz. Je kunt dus zelf vaststellen of je nu een echte expert bent.

Eigenschappen van het boek Willewete – Zo werkt mijn lichaam:

5. Matilda

Sommige verhalen zijn jaren geleden populair geworden, maar worden tot de dag van vandaag verkocht. Dit komt doordat dergelijke verhalen klassiekers zijn. Het maakt daarbij niet uit waar het boek over gaat, omdat het onderwerp relevant blijft. Wij kennen een dergelijk boek Matildadat wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is. We verwijzen hier naar het boek Matilda. Zelfs als je het boek nooit eerder hebt (voor)gelezen, heb je er waarschijnlijk van gehoord. Het verhaal is namelijk ook verfilmd. Dit verhaal gaat over een hoogbegaafd kind van 5 jaar, wiens ouders haar alleen maar lastig vinden. Is dit boek voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar?

Misschien kun je de bovenstaande vraag nog niet beantwoorden. Je weet namelijk nog niet precies waar het boek over gaat. In het boek ontmoet je Matilda, naar wie het boek genoemd is. Zij kon toen ze slechts anderhalf was praten als een volwassene. Lezen kon ze toen ze slechts 3 jaar was. Echter, haar ouders zijn niet trots op haar. Ze vinden haar namelijk gewoon lastig. Ook op school heeft ze het moeilijk. Hoewel haar juf, juffrouw Engel, lief is, kan hetzelfde niet gezegd worden van het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk. Zij houdt namelijk van kinderen pesten. Gelukkig is de hoofdpersoon niet voor niets zo slim. Ze besluit zich namelijk eens goed kwaad te maken en bedenkt slimme straffen voor haar ouders en juffrouw Bulstronk.

Eigenschappen van het boek Matilda: