De meesten van ons weten dat lezen belangrijk is voor de ontwikkeling. Dit geldt voor jong en oud. Daarom stimuleren we kinderen zoveel mogelijk om boeken te lezen. Houd er wel rekening mee dat de smaken van kinderen steeds meer verschillen naarmate ze ouder worden. Zo houden sommige kinderen van boeken over vriendinnenclubs terwijl andere kinderen hilarische of droevige verhalen aantrekkelijk vinden. Er zijn ook heldenverhalen met veel spanning en avontuur. Soms worden deze verhalen gecombineerd met een fantasiewereld. Het lijkt hierdoor moeilijk om het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit te kiezen. Daarom helpen wij je op weg. Lees dit artikel om het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar te vinden.

Leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020

Aangezien elk kind een andere smaak heeft, kan het moeilijk zijn om een kinderboek uit te kiezen. Hoe vind je dan het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Het uitkiezen van een dergelijk boek hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je gaat gewoon na voor welke leeftijdsgroep verschillende boeken geschreven zijn. Vervolgens onderzoek je waar de verschillende boeken over gaan. Je kiest hierna een onderwerp uit dat het kind leuk vindt. Als je niet precies weet in welke thema’s het kind interesse heeft, ga je anders te werk. Je zoekt in een dergelijk geval naar de populairste boeken voor zijn/haar leeftijdsgroep en kiest een van die boeken uit. In dit artikel vertellen we je over de top 5 boeken voor deze leeftijdsgroep. Vergelijk dus de top 5 met elkaar en kies het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit!

1. De waanzinnige boomhut 6 – De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen

In je zoektocht naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar kom je diverse boeken tegen. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende thema’s of onderwerpen. Hierdoor lijkt het voor sommigen moeilijk om het ideale boek uit te kiezen. Vind je een fantasieboek met veel bizarre De waanzinnige boomhut 6 - De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingengebeurtenissen leuk? Of wil je je kind laten zien hoeveel pret schrijvers en illustrators kunnen hebben? Dan raden wij een boek uit de boekenreeks De waanzinnige boomhut aan. We vertellen je in deze beschrijving over deel 6: De waanzinnige boomhut 6 – De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen. Dit boek is voor jouw kind wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Het succes van de boomhut gaat in dit verhaal namelijk verder. Nu zijn er weer 13 verdiepingen bijgebouwd.

Als je al eerder een boek uit deze reeks hebt gelezen, dan weet je dat elke verdieping uniek is. Dit geldt ook voor de allernieuwste 13 verdiepingen. Zo vind je er een autowasstraat, een krabbelatorium, Terrystad, Andyland en zelfs een stadion voor alle soorten balsporten. Een van de unieke nieuwtjes is een openluchtbioscoop. Deze is nodig, omdat Andy en Terry deze keer geen boek schrijven. Ze maken namelijk in dit deel een film. Spannend toch? Misschien leer jij ook hoe je zelf een film kunt maken. Bij dit boek is er bovendien gezorgd voor een leuk extraatje. Je kunt namelijk de koeien tellen die overal in het boek opduiken.

Eigenschappen van het boek De waanzinnige boomhut 6 – De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen:

2. Waarom?

Als je iets niet begrijpt, vraag je naar verduidelijking. Wanneer we volwassen zijn, doen we dit nog steeds. Echter, we begrijpen dankzij onze levenservaring dingen sneller, waardoor we niet over alles vragen meer stellen. Voor een kind is de wereld nog nieuw. Daarom stellen kinderen Waarom?enorm veel vragen. Vaak vinden volwassenen dit minder leuk. Gelukkig is er hiervoor een oplossing. Je kunt namelijk een boek geven aan je kind met duidelijke antwoorden op heel wat moeilijke vragen. Klinkt een dergelijk boek als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Kies dan voor het boek Waarom?. Dit boek is wellicht het meest leerrijke en leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Er is namelijk antwoord gegeven op heel wat moeilijke vragen van kinderen.

Nu wil je waarschijnlijk weten op welke vragen het boek antwoord geeft. Als we zouden ingaan op alle vragen in het boek, waren we morgen nog bezig. Daarom geven we enkele voorbeelden. In het boek is er onder andere verwerkt hoeveel dieren er op de wereld zijn. Het boek geeft tevens antwoord op vragen zoals “kun je leven op de maan?” en “waarom regent het?”. Het komt er dus op neer dat het boek Waarom? een volledig naslagwerk is voor kinderen over de ruimte, de aarde, geschiedenis, wetenschap, planten en dieren en het menselijk lichaam. Hierdoor is het boek perfect voor nieuwsgierige aagjes die regelmatig vragen stellen.

Eigenschappen van het boek Waarom?:

3. Costa Banana 1 – De gruwelijke generaal

Het eerste boek dat we in dit artikel hebben beschreven, is afkomstig uit een boekenreeks. Sommige kinderen vinden het superleuk om een boek uit een reeks te lezen. Dit komt veelal doordat je tijdens het lezen een band vormt met de personages. Wanneer je het boek hebt uitgelezen, weet je Costa Banana 1 - De gruwelijke generaalniet wat er verder in het leven van de personages gebeurt. Bij een boekenreeks kom je er echter wel achter hoe het leven van de personages zich verder ontwikkelt. Is het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar daarom een boek uit een reeks? Moet het boek bovendien super grappig zijn? Dan kun je kiezen voor het boek Costa Banana 1 – De gruwelijke generaal. Dit is het eerste boek uit de reeks Costa Banana.

Het boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Dit komt doordat het boek vol humor zit, waardoor lachen verzekerd is. Daarnaast is het boek afkomstig uit een boekenreeks. Zelfs wanneer je het boek hebt uitgelezen, kun je erachter komen wat de personages verder meemaken. Het boek gaat over Rosa en Fico, kinderen van president Fernando. Het is de bedoeling dat Fico zijn vader later opvolgt. Daarom mag hij nu alvast wetten verzinnen. Voor Rosa heeft de president weinig aandacht. Op een dag ontdekt Rosa dat de gruwelijke generaal Sjasliek een plan beraamt. Echter, niemand luistert naar haar. Gelukkig overtuigt ze Fico zodat ze samen in actie kunnen komen. Zal het hen lukken om de generaal te stoppen?

Eigenschappen van het boek Costa Banana 1 – De gruwelijke generaal:

4. Minecraft – De strijd van de skeletten

Het is gebleken dat boekenreeksen zeer populair zijn onder kinderen. Ze kunnen op die manier namelijk urenlang of zelfs wekenlang genieten van de avonturen van hun lievelingspersonages. Is jouw kind een fan van de serie Minecraft? Hierbij verwijzen we zowel naar de boekenreeks als de Minecraft - De strijd van de skelettenMinecraft films. Als je antwoord op deze vraag ja is, dan heb je geluk. Wij kennen namelijk voor jou het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Hier verwijzen we naar het boek Minecraft – De strijd van de skeletten. Dit boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Het boek is namelijk afkomstig uit een boekenreeks en gaat over Minecraft.

Als je het boek leest, dan zie je dat Steve en zijn vrienden terug zijn op de tarweboerderij. Daar beschermen ze hun gewassen tegen vijandige troepen. Plotseling wordt het dorp van hun vriendin Georgia aangevallen door skeletten. Daarom snellen Steve en zijn vrienden haar te hulp. Als ze daar aankomen, is het voor hen gemakkelijk om de vijand te overwinnen. Echter, ze twijfelen of daarmee de strijd wel gestreden is. Het groepje ontdekt snel dat het gevecht pas begonnen is. Je merkt dus dat dit boek super spannend is. Bovendien word je helemaal ondergedompeld in de wereld van Minecraft. Wist je dat je het computerspel beter leert te spelen door het verhaal te lezen? Lees het boek Minecraft – De strijd van de skeletten dus gauw!

Eigenschappen van het boek Minecraft – De strijd van de skeletten:

5. Geniaal!

In dit artikel hebben we je reeds over 4 leuke boeken verteld. Heb je toch het ideale boek nog niet gevonden? Maak je dan geen zorgen. We kunnen namelijk nog 1 super boek aanbevelen. Misschien vond je het boek met interessante weetjes aantrekkelijk. Het kan echter dat, omdat het boek als Geniaal!vraag-en-antwoord-boek is opgesteld, je dat boek minder leuk vond. Wat dacht je van een soortgelijk boek waarbij de vragen in de vorm van een verhaal worden beantwoord? Klinkt zo’n boek als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kennen wij het perfecte boek voor jou, namelijk het boek Geniaal!. Dit boek is ook een boek met leuke weetjes. Alleen worden de ontdekkingen van een aantal belangrijke wetenschappers in mooie en spannende verhalen verpakt.

Je begrijpt dus meteen waarom dit boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar is. Het boek is namelijk niet alleen leerrijk, maar brengt de uitvindingen en ontdekkingen van belangrijke wetenschappers echt tot leven. In “Geniaal!” ontdek je de verhalen van Leonardo Da Vinci, Marie Curie, Albert Einstein, Charles Darwin en zelfs Stephen Hawking. Er wordt ook gesproken over andere belangrijke wetenschappers. Echter, we verklappen niet precies welke wetenschappers. Daar kom je namelijk zelf achter wanneer je het boek leest. Aarzel niet meer en ontdek onder andere hoe Louis Pasteur het leven van een 9-jarige jongen redde die hondsdolheid had.

Eigenschappen van het boek Geniaal!: